Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за чистачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пера си купи от всяка по-голяма бензиностанция... Просто виж дължината...Аз си купих за 7лв. от ОМВ...Добре чистеха но бързо се прецкаха... После реших да си сменя дясното рамо, защото не натискаше добре на едно място...Купих си чисто ново с перо Шампион за 23лв... Баси боклука натискащия механизъм се счупи за 1 месец...Пари на вярътра...В крайна сметка сложих старото рамо приспособих го с малко тел и си купих едни нови пера на Магнет марели за 18лв....За сега чисти добре... Извода е че няма смисъл от цяло рамо...Пълни боклуци, ако чисти що годе и не е "разбрицано" много си сменяйте перата и продължавайте със старите чистачки от 92г....

Поне аз така направих...Другия вариант е да се слагат от обикновенните чистачки от ФИат....
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

колега, на всяка що годе читава бензиностанция продават само пера за чистачките, (гуми) и цените им почват от 5-лв кеф ти графитни кеф ти силиконови..... въпрос на избор
      sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
      Suzuki GSXR 750 W настоящ
      Kawasaki KZ 440A вече бивш

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
        ...После реших да си сменя дясното рамо, защото не натискаше добре на едно място...Купих си чисто ново с перо Шампион за 23лв... Баси боклука натискащия механизъм се счупи за 1 месец...Пари на вярътра...

Поне аз така направих...Другия вариант е да се слагат от обикновенните чистачки от ФИат....
        На Шампион само 2-те гумички са със средностатистическа цена от 20 лв. Това рамо е заобиколило много от далеч Шампион с 23-те си лв. За совалката взех Шампион х 32 или 34 лв парчето преди 3 години и 1/2. Дясното подарих на колега от форума, а на лявото преди зимата за първи път смених перото. Не е мръднало рамото. За многоТъпото(със същите цели рамена е) също купих, но само ляво (и неговото дясно замина подарък) преди зимата, пак Шампион, но вече е 36 точки. Пак "кърти, чисти и извозва" - супер е.
        Варианта с еФтините обикновени фиатови чистачки не е оферта за скорости над 150-160 км/ч. Чистачките се изправят над стъклото, и ако и имате многоумието да се движите с такива и по-високи скорости в дъжд - не вървите (лявата даже и се скърши).

mikahack, както са ти написали, ако си с оригиналните рамена - само чистачки си купи - дължината им е 51. Тези на Валео(например) стават - тествано(сваляш им перата и си ги слагаш на твоите рамена). Или само гумички си купуваш, също се продават.
        Last edited by TRENDi; d.m.y г., 19:39.
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

На Стамболииски 155 има магазин за Италянски коли и части.От там си взех 2 пера за 16 лв на Магнети Марели оригинални.Сложих ги и за сега си гистят добре.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Абе колеги каде ги намирате тея цени на пера.На всеки битак продават пера силиконови за около 2.5-3лв перото мисля че са или 70 или 80см и си режеш остатъка като го монтираш и вършат идеална работа за тези пари.Има ги в най-различни разцветки даже розови
            ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение
              Абе колеги каде ги намирате тея цени на пера.На всеки битак продават пера силиконови за около 2.5-3лв перото мисля че са или 70 или 80см и си режеш остатъка като го монтираш и вършат идеална работа за тези пари.Има ги в най-различни разцветки даже розови

Toчно, аз си взех прозрачни, Изкараха половин година. Щяха и повече да изкарат обаче пясъка който се събира на предното стъкло за два дена в СФ, ги съсипа. Затова мразя да пръскам течност, при мръсно стъкло по добре с мръсно стъкло да карам, Не ми е за 3-те лв ами се драска предното стъкло

Иначе тези силиконовите, колкото и мокро да е стъклото само с утиването на горе и вече стъклото е сухо.
              Last edited by The_Game; d.m.y г., 00:06.
              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

колеги някои нямали да каже от каква кола стават целите рамене зада мога наи на края даси сменя чиста4ките като хората.чух че стават от типо но нее така става само лявата дясната не.
                33 1.3 91
                145 i boxer 94

Comment

Първоначално публикувано от bbojinov Покажи съобщение
                  колеги някои нямали да каже от каква кола стават целите рамене зада мога наи на края даси сменя чиста4ките като хората.чух че стават от типо но нее така става само лявата дясната не.
                  Привет!!!Гледам сте изписали доста неща за тези чистачки ,видях и реших и аз да кажа нещо!!На моята сложих рамена от Браво ,като искам да кажа че ако имах две леви (шофиорски) рамена резултата щеше да е още по впечатляващ!!!В момента на колата са и двете рамена ляво и дясно от това Браво и мисля че се получи доста добре!!При тази операция реших да не слагам нормални чистачки а от тези "новите" които са цели (в интерес на истината незнам как се казват)!!!Без преправяне несе мина все пак ,дясната чистачка малко трябваше да се скъси ,това се дължи на по-дългото рамо (Фятово)
                  sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Колега,
                    най - добре отиди при италиянеца, там за 20 лв.(ако не се лъжа) си взимаш двете оригинални рамена и още поне година нямаш ядове...
                    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
                      Колега,
                      най - добре отиди при италиянеца, там за 20 лв.(ако не се лъжа) си взимаш двете оригинални рамена и още поне година нямаш ядове...
                      ми те нови са по 20лв. бройката с пера на тях!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

аз съм с "типо" чистачки само ,че дясната съм я вдигнал по на горе.
                        sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

А чисто нови пера с цялото рамо са по 40лв, броиката
                          WEST SIDE

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                            ми те нови са по 20лв. бройката с пера на тях!
                            Колега,
                            къде ги намираш тези цени? Особено за рамене с пера...
                            sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

При мен въпросът е решен. Купих си 2 пера Шампион(съответно 53 и 51 см.) - 18лв., разглобих ги от пластмасите и взех само гумите. Монтирах ги с леко побългаряване. Всичко е перфектно сега.
                              Alfa Romeo 155 1.8
                              Twin Spark 10'93 klimatronic

Comment

Имам проблем

Пробелема е следния: след отваряне на предния капак съм защипал едната чистачка.По ирония на съдбата се е случило така да се изважда леко самото рамо малко, и не съм забелязал като е станало така.Защипал съм с капака и след това пуснах чистачките ама разбира се едната защипана няма как да работи и веднага слязох и установих за какво става въпрос.Питането ми е....? кво съм направил.Счупил съм машинката ли.. има нещо за стягане ли само...? Мерси предварително........

И сам се справих... благодаря за изчерпателния отговор на всички.....
                                Last edited by DJ Vladic; d.m.y г., 00:36.
                                Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Working...
                                X